Selwerd 1, ook wel de bekendste studentenflat van Groningen, heeft de afgelopen jaren meerdere malen het nieuws gehaald. De woonplaats van zo'n 300 studenten is uitgebreid te volgen geweest in de programma's van Oogradio, SBS6, Veronica en RTL5. Een paar jaar geleden haalde een initatief van een stel bewoners van de gang 1 Zuid nog een plaats in de kranten met hun Real Bigbrother project.
Dit jaar staat de flat nog steeds vooral in het teken van het internet. Een paar zeer slimme jonge ondernemers hebben het internet weten te gebruiken als aanvulling op hun studiefinanciering. Zo werden de activiteiten van Tom, Gijs, Fred en Milan uitgebreid besproken in de Universiteits Krant, Het Nieuwsblad van het Noorden en naar we vernomen hebben ook nog eens in de Intermediair. Heel grappig allemaal, alleen denkt de leiding van de RuG daar niet zo over.


Voortaan de journalisten maar buiten de deur houden?

Verder was er in 1999 nog de legendarische uitspraak van de voormalig hoofdbewoner S. van Wijck: "Goh, als je hier zo staat is het best wel hoog." En natuurlijk de daarbij horende commotie. Real Bigbrother

Voor wie zich interesseert in de geschiedenis van de flat: klik hier.

Links:
 • Selwerd.nl
 • Cyberflat.nl
 • RuG RC
 • SSH Groningen
  Selwerd1 Commercieel
 • Lesidee.nl
 • Rent Talent
 • Slide Internet
  Selwerd1 in het nieuws
 • Selwerd is aanklikbaar (PDF)
 • Gangen een gangDe flat is opgedeeld in een aantal gangen. Beneden begint het met Begane grond noord en zuid, boven eindigt het met de beruchte gang 10 zuid en de gang 10 noord. Op elke gang zijn over het algemeen 15 kamers aanwezig. Helemaal beneden wonen in de laagbouw ook nog "mensen". Sommige gangen hebben een eigen website. Klik hier voor een overzicht.

  Flathelden
  Naast sites van gangen zijn er natuurlijk nog de sites van de "belangrijke" mensen in Selwerd1. Hieronder een greepje uit het verzamelingetje:
 • Jan-fre Vos
 • Zwartwoudt
 • Flatheld Doosje's Bustijden

  Burenoverlast
  In Selwerd wonen heel veel mensen die ons overlast bezorgen. Daarom hebben wij van de SSH een boekje gekregen met een aantal regels omtrend burenoverlast. Van 5(pm) tot 7(pm) kent Selwerd1 een overlast periode. In deze periode mag men de radio heel hard zetten, of de flatboor gebruiken.


  Lastige buren?

  Het Selwerd1 flatlied
  Van Iepenloan tot Ringweg tou
  Van glasbak tot aan baar
  Doar stait en bluit ain wonderflat
  Oan de Kornoeljestroat

  Ain Pronkjewail dat is ja heus
  Is Sellerd Ain de blauwe reus
  Ain Pronkjewail dat is ja heus
  Is onze blauwe reus

  Doar is 't schier en nait zo stoer
  Doar bin ja richte luu
  En elk een ain het doar zien meug
  Ook flatbar is nait duur

  Zonder toestemming gejat van Zwartwoudt
 • Bier halen enzo...

  Even wat informatiefs. Het schijnt dat sommige mensen wel eens de behoefte hebben om bier te drinken en ander eten te halen. Hiervoor kan je terecht bij de Albert Heijn op het winkelcentrum aan de Eikenlaan of bij de Edah achter de flat. Beiden zijn ongeveer even ver verwijderd van de flat. De Edah is te bereiken via het fietspaadje dat achter de flat langs loopt. Een aanrader... Wat geen aanrader is, is de Aldi. Flessen terugbrengen bij de Aldi is echt een crime. De prijzen zullen er voor de gemiddelde student wel positief ervaren worden.


  John(l) praat met Lup over kratten

  De flatbar bestaat nu meer dan 10 jaar en zorgt voor een plaats waar de bewoners hun drank kunnen halen en hun sociale contacten kunnen onderhouden. Deze sociale contacten kunnen nog al wel eens verwateren door het fenomeen internet.
  De flatbar is elke dinsdag, donderdag en zondag vanaf 10 uur pm geopend. Met een beetje geluk vindt je een lid van de barcommissie achter de tap. Het flatmeubilair tref je aan aan als zijnde een vaste ruggenmuur aan de bar.
  Eens per maand wordt de flatbar omgetuned tot een heuse Bieroscoop waar de bewoners samen onder het genot kunnen kijken naar allerhande film materiaal. Vraag aan de mensen achter de bar wanneer de eerst volgende bieroscoop zal worden gehouden, heb je gelijk een goede reden om eens door de week naar de bar te gaan.
  Ga naar de vernieuwde website van de S1 bar:http://www.flatbar.nl

  Flatfeest
  Twee keer per jaar is er een flatfeest in Selwerd1. In begin mei is er altijd een groots 1 week durend flatfeest en als we in 2000 de apocalyps op 5 mei zullen doorstaan zal er dan natuurlijk ook weer een flatfeest plaats vinden.
  Tijdens het flatfeest worden naast feesten in de bar, verscheidene sportieve activiteiten worden georganiseerd. De heer Rustam Manak zal met zijn groene mountainbike de Selwerd 1 loop ondersteunen. De bewoners van Selwerd 2 en 3 mogen hun krachten meten tijdens het Selwerd 1 voetbal toernooi.

  Deze site is in elkaar geknutseld door Milan in de hoogtijdagen van het e-commercetijdperk. en al eeuwen niet meer onderhouden. Dit is leuk voor later. (c) Milan 3-2-2003
  Trouwens, ik ga uit de flat verhuizen. Wil je het beheer van deze pagina van me overnemen, stuur dan een mailtje naar milan apestaartje selwerd punt nl